Tango Canto

Leuke Online Tips

Vliesbehang aanbrengen

Heb je een beschadigde muur en wil je toch graag een vlekkeloos interieur? Dan kan je vliesbehang aanbrengen voor een prachtig resultaat! Ik help je even op weg.

Hoe werkt het?

behang
Vliesbehang heeft het grote voordeel dat het oneffenheden en barsten gaat camoufleren. Je hoeft geen volledig nieuwe bezetting te laten plaatsen om een mooie egale muur te bekomen. Plaats vliesbehang en je bekomt een smetteloos uitzicht.

Vooreerst is het belangrijk dat je muren stofvrij zijn. Is de ondergrond korrelig of dergelijke? Zet dan eerst een fixerende laag. Deze zal verhinderen dat nadien het vliesbehang weer loslaat. Vervolgens ga je de stroken afsnijden op de nodige lengte en voorzie je ze van een laag lijm. Voorzie een goede lijm, specifiek voor vliesbehang.
Plaats de stroken tegen de muur en let hierbij op dat de zijkanten netjes tegen elkaar aansluiten. Zo bekom je het mooiste resultaat!

Moeilijk is vliesbehang aanbrengen niet, maar het vereist wel enige handigheid omdat het doorgaans grote stukken zijn. een extra paar handen is daarom geen slecht idee! Je zal gauw versteld staan van het resultaat. Nadien kan je het vliesbehang trouwens nog voorzien van een laagje verf.

Succes met de make-over van uw ruimte!