Tango Canto

Leuke Online Tips

Voordelen van kettingsloten

Er zijn verschillende soorten sloten verkrijgbaar zoals een beugelslot, een schijfremslot of een kabelslot. Kettingsloten zijn erg populair omdat ze praktisch zijn in gebruik en ze bieden een veilige manier om jouw scooter te stallen. Op deze pagina bekijken we de verschillende voordelen ten opzichte van andere sloten zodat je weet waar je op moet letten bij een kettingslot bestellen online.

Voor een overzicht van alle soorten sloten die je online kunt bestellen ga je direct naar scooteronderdelenshop.com, de specialist op het gebied van scootersloten.

Een kabelslot of een kettingslot?

Hoewel een kabelslot veel lijkt op een kettingslot zijn kabelsloten doorgaans minder geschikt voor scooters. De kabels worden gemaakt van een harde kern met daaromheen gevlochten staaldraad. Dat ontmoedigt de meeste fietsendieven maar het is meestal niet voldoende om een scooter veilig te stallen. Voor scooters kun je beter online een kettingslot kopen.

Tip: Een kabelslot is goed voor fietsen, kies een ketting slot voor scooters.

kettingsloten

Een schijfremslot of een kettingslot?

Bij kettingsloten kopen is het je vast wel opgevallen dat de betere sloten nogal groot en zwaar zijn. Daar heb je bij een schijfremslot geen last van, zie: https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/sloten/schijfremslot/. Net als bij een beugelslot staat de scooter wel los, je zou kunnen overwegen een schijfremslot te nemen met een ingebouwd alarm. Controleer wel of jouw model scooter geschikt is voor een schijfremslot, dat is niet altijd mogelijk.

Goed of goedkoop? Waarom kiezen? Op scooteronderdelenshop.com vind je kettingsloten die goed én goedkoop zijn!

Een beugelslot of een kettingslot?

Een beugelslot met een hoge ART waardering is op zich erg betrouwbaar, je zal dit slot niet zomaar doorknippen. Het is wel een risico dat de scooter met een beugelslot los staat. Met kettingsloten kun je de scooter aan een paal of fietsenrek leggen zodat niemand de scooter niet kan meenemen om later het slot te verwijderen.

Tip: Voor de diefstalverzekering wordt een minimale ART rating van 3 sterren geëist, vraag het na bij de verzekeraar.

Een muuranker slot samen met een kettingslot

Deze twee sloten gaan perfect samen om jouw scooter thuis veilig te stallen. Je kunt een muurankerslot op een stevige muur bevestigen, je kunt vervolgens het ketting slot vastmaken aan dit muurankerslot. Deze combinatie wordt vaak gebruikt voor motorfietsen, maar is ook ideaal om een scooter buiten te stallen op plaatsen met een verhoogd risico voor diefstal.

Ga je een kettingslot aanschaffen of toch liever een ander type? Bekijk de verschillen op scooteronderdelenshop.com, hier vind je alle modellen scootersloten om jouw scooter veilig te stellen.