Tango Canto

Leuke Online Tips

Wat is er nodig om zelf een huis te bouwen?

Wil je je eigen huis bouwen? Dan heb je natuurlijk een stuk meer te doen dan wanneer je gewoon een (nieuwbouw-)huis koopt. Toch hoef je je hierdoor niet af te laten schrikken, want er zijn veel mensen die ervoor kiezen om hun eigen droomhuis te (laten) bouwen. We geven je in deze blog een idee van de zaken die je nodig hebt om zelf een huis te bouwen, dus lees gauw door.

Kavel

Het begint natuurlijk allemaal met een kavel. Dit is de grond waarop jouw huis komt te staan. Staat daar al een woning op, dan moet die natuurlijk eerst gesloopt worden, maar we gaan er in dit geval gewoon van uit dat er nog niets op de kavel staat en je dus begint met een kaal stuk grond. Dit betekent ook dat er nog geen fundering of heipalen in de grond zitten, iets wat soms wel het geval is wanneer er al eerder een gebouw op de kavel stond.

Expertise

Een huis moet voldoen aan allerlei verschillende normen en eisen, het moet ontworpen worden en veilig zijn. Hiervoor heb je een heleboel expertise nodig en de kans is klein dat je dit allemaal zelf op kunt pakken. Zorg dus dat je je laat helpen door experts met verstand van zaken op het gebied van deze verschillende onderwerpen.

Bouwmaterialen

Uiteraard heb je vervolgens ook bouwmaterialen nodig, zoals bijvoorbeeld betonplaatmallen. Het kan zelfs zijn dat je een Betonblock of twee nodig hebt. Verdiep je hier goed in en zorg dat je alle materialen hebt die nodig zijn om het gekozen ontwerp ook daadwerkelijk te realiseren.

Arbeid

Uiteraard moet er ook worden gewerkt om het huis te bouwen. Dit kun je deels zelf doen, maar ook hier heb je waarschijnlijk wat hulp bij nodig. Budgetteer hier dus voor en schakel opnieuw de nodige experts in.