Tango Canto

Leuke Online Tips

Nieuw leven door fantastisch hoortoestel

De geschikte hoortoestellen als je vijftig bent. Dat wil je niet. Dat wilde ik dus ook helemaal niet. Niemand van mijn leeftijdsgenoten draagt een hoortoestel dus waarom zou ik er dan wel eentje moeten dragen? Toch werd het ieder jaar lastiger. Op feestjes, op plekken waar veel mensen bij elkaar waren, het werd steeds lastiger. Ik merkte ook wel dat ik bepaalde plekken en momenten gingen ontwijken. En dat bracht weer spanningen in ons gezin. Want zij wisten natuurlijk helemaal niet wat de werkelijke reden was waarom ik niet naar bepaalde feestjes ging. Op een avond heb ik het aan mijn vrouw verteld. Dat was een bevrijding. Een paar dagen later kwamen we hier terecht. Wat een aardige medewerkers en wat een vakmanschap hier! Bleek dat ik in Nederland echt niet de enige vijftiger ben die last heeft van zijn gehoor.

Kiezen van hoortoestel

Na de testen gingen we vlot over tot het kiezen van hoortoestel. Ik wilde er eentje die zo onzichtbaar mogelijk was en die ik zelf bijna niet voelde. En dat is gelukt. Er zijn dagen bij dat ik amper door heb dat ik een hoortoestel draag. Maar wat een nieuwe wereld ging er open zeg. Ik liep op een middag door het bos en ik hoorde geluiden die ik in jaren niet meer gehoord had. Fluitende vogels, het ruizen van de bomen. Wat een genot, wat was dat genieten. Blij met mijn toestel en blij met de mensen die mij hier zo goed hebben geholpen!