Tango Canto

Leuke Online Tips

Vacatures installatietechniek voor jong en oud

Eminent Groep

Of je nu jong bent en net afgestudeerd, of al een ervaren rot in het vak bent, voor iedereen zijn er geschikte vacatures in de installatietechniek. De installatietechniek houdt zich bezig met het installeren van technische systemen. Maar behalve dat, is er ook sprake van onderhoud, vervanging, reparaties en het oplossen van storingen. In de installatietechniek werken flexibele, klantgerichte mensen, die het belangrijk vinden om iedere klant tevreden te houden. Daarom zetten ze iedere dag hun beste beentje voor.

Er zijn vacatures installatietechniek door heel Nederland

Sommige beroepen vind je voornamelijk in één deel van het land. Denk aan de visserij. Maar vacatures in de installatietechniek vind je door het hele land. En in sommige gevallen brengen bedrijven hun producten en expertise de grens over. Door Nederland verspreid vind je grote en kleine bedrijven, zzp’ers, grote bouwbedrijven met eigen installateurs in dienst en kleinere aannemers die anderen inhuren op piekmomenten. Het maakt niets uit waar je woont, want er is altijd wel een bedrijf in de regio.

Inhoud van het vak installateur

Als installateur plaats of vervang je technische installaties. Denk aan een ventilatiesysteem, airconditioning, de centrale verwarming, sanitaire voorzieningen of elektra. Behalve het plaatsen kom je regelmatig bij klanten terug om de installatie te controleren en onderhouden. Zoals het jaarlijks onderhoud aan de cv ketel. Wanneer zich problemen voordoen los je die op en als er een meerprijs of meerwerk aan verbonden is, bespreek je dit met de klant of je leidinggevende.

Opleiding tot installateur

De meeste installateurs hebben een mbo 3 of een mbo 4 opleiding afgerond. Met een hbo opleiding kom je meestal in andere beroepen terecht.  Ook zijn er opleidingstrajecten waarbij je één dag naar school gaat en 4 dagen aan het werk bent. Je leert dan het meeste van je collega’s.

Alleen op pad

Vaak ga je alleen op pad. Met een bus vol gereedschap en materialen. Je legt op een dag aardig wat kilometers af, want niet iedere klant woont dicht bij jouw huis. Maar dat vind jij niet erg. Je hebt uiteraard een rijbewijs nodig om als installateur of monteur zelfstandig te kunnen werken.

Een koel hoofd

Wanneer jij op pad bent heb je een dagplanning bij je. Je weet precies welke adressen je gaat bezoeken en of je daar komt voor regulier onderhoud, een reparatie of een storing. Toch loopt de dag niet altijd zoals gepland. Tijdens het werken ontdek je dat er meer reparaties nodig zijn bijvoorbeeld. Jij houdt je hoofd koel en flexibel als je bent speel je daar meteen op in.

Bron: Eminent Groep